NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 Counting in groups

It’s always better to refer solutions PDF while solving chapter wise problems of the latest CBSE syllabus. We provide you with well-structured NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 2 Counting in groups. Download the solutions in PDF for free.

Chapter 2 Counting in groups deals with educating the kids about counting the numbers in groups. You can download these accurate NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 2 from the links provided below and help your kid in his / her studies.

Download the PDF of NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 Counting in groups

 

ncert solution class 2 maths chapter 2
ncert solution class 2 maths chapter 2
ncert solution class 2 maths chapter 2
ncert solution class 2 maths chapter 2
ncert solution class 2 maths chapter 2
ncert solution class 2 maths chapter 2
ncert solution class 2 maths chapter 2
ncert solution class 2 maths chapter 2
ncert solution class 2 maths chapter 2

 

Access Answers to NCERT Class 2 Maths Chapter 2 Counting in groups

Question: 1

Can you guess how many cups?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 1

Answer:

1 + 2 + 3 + 4 = 10 cups

There are 10 cups

Question: 2

Can you guess how many pairs of shoes?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 2

Answer:

There are 3 pairs in each line

3 + 3 + 3 = 9 pairs

There are 9 pairs of shoes

Question: 3

Look at how different things are kept in groups. Try to guess the total number without counting each thing.

(a)

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 3

Answer:

There are 12 glasses

(b)

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 4

Answer:

There are 25 bangles.

(c)

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 5

Answer:

(c) There are 12 pairs of earrings.

Question: 4

There are three groups of spoons

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 6

(a) How many in each group?

Answer:

There are 8 spoons in each group

(b) Guess the total number of spoons

Answer:

There are 24 spoons

Question: 5

Ring the correct answer

(a) Number of teeth in your mouth

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 7

More than 40

Less than 40

Answer:

Less than 40

(b) Number of seeds in an orange

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 8

More than 50

Less than 50

Answer:

Less than 50

(c) Number of matchsticks in a matchbox

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 9

More than 30

Less than 30

Answer:

More than 30

(d) Number of pencils in your class

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 10

More than 45

Less than 45

Answer:

Less than 45

(e) Number of spokes in one cycle wheel

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 11

More than 20

Less than 20

Answer:

(e) Less than 20

Join the dots

Question: 6

Jojo doggy is hungry. Join the dots in order, from 21 to 52, and find out what is hidden for him to eat

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 12

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 13

Bone

Question: 7

Bhurru has torn some pages of this book

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 14

Write the page numbers in the correct order

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 15

Question: 8

Puzzling tail

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 16

Chipku rat has a long tail.

When he was sleeping, naughty cat thought of tying his tail to the poles.

She started from the pole with the biggest number. She moved on to the smaller numbers in order.

Help her in tying. But the tail should not cross itself anywhere.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 17

Question: 9

Look at the picture and and write

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 18

(a) How many are pulling the carrot out?

Answer:

6

(b) Who was the first one to pull it?

Answer:

Old man

(c) The cat is in the ______ line

Answer:

Fifth

(d) Who was the fourth one to pull the carrot? ________

Answer:

The dog

(e) How many were pulling the carrot before the cat came to help them?

Answer:

4

Question: 10

Seema’s century

Seema has made a design with different bindis.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 2 - 19

(a) Look at the groups and guess the total number of bindis.

Answer:

80 bindis

(b) Draw more groups to complete 100 bindis. How many more bindis did you have to draw?

Answer:

20 bindis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *