NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 Give and Take

We present you the most detailed step by step NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 12 Give and Take. The chapter covers short tricks to solve addition questions of numbers with 3 or more digits. It consists of interesting word problems on addition and subtraction.

NCERT Solutions for Class 2 Maths are 100% accurate designed by subject experts and have been written in simple language. These solutions will help students to practice at any time. Students can prepare well in advance for exams. You can download the PDF solutions free from the link provided.

Download the PDF of NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 Give and Take

 

ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12
ncert solution class 2 maths chapter 12

 

Access Answers to NCERT Class 2 Maths Chapter 12 Give and Take

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 1

Question: 1

Now you may find how many necklaces and loose beads the other children take.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 2

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 3

Question: 2

How many beads are taken by Razia and Reema together?

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 4

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 5

Razia and Reema have taken 29 beads together.

Question: 3

How many beads are taken by Razia and Sonu?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 6

____________ beads are taken by Razia and Sonu.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 7

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 8

47 beads are taken by Razia and Sonu.

Add by writing and also without writing

Question: 4

How many beads do they have together?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 9

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 10

How Many More Beads?

Question: 5

How many more beads do they have in the following?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 11

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 12

Sonu has 11 more beads than Aarif.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 13

Aarif has 12 more beads than Razia.

Question: 6

C) How many more beads does Simar have than Reema?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 14

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 15

Simar has 14 more beads than Reema.

Practice Time: Also do it in your mind

Question: 7

Tanisha has 17 pencils. Siya has 25 pencils. How many pencils are there in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 16

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 17

There are 42 pencils in all.

Question: 8

In Muneeza’s class, there are 13 English story books and 22 Hindi story books. How many story books are there in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 18

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 19

There are 35 story books in all.

Question: 9

Sakshi had 23 fruits. She ate 15 fruits. How many fruits are left?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 20

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 21

8 fruits are left.

Question: 10

Daljeet has 35 marbles. Arvind has 25 marbles. How many marbles do they have in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 22

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 23

There are 60 marbles.

Question: 11

Nisha has 32 bangles. Sukhi has 16 bangles. How many more bangles does Nisha have?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 24

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 25

Nisha has 16 bangles.

Venkatesha’s Canteen

Question: 12

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 26

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 27

Question: 13

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 28

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 29

I will get back 9 rupees.

Question: 14

Shekhar has 32 rupees. He bought a ball for 17 rupees. How much money is left with him?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 30

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 31

15 rupees is left with Shekhar.

Question: 15

Soni bought biscuits for 24 rupees and a packet of chips for 16 rupees. How much money will she pay?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 32

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 33

Soni pays 40 rupees.

Question: 16

Fantoosh had 64 rupees. He spent 39 rupees at the fair. How much money is left with him?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 34

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 35

25 rupees is left with Fantoosh.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *