NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 Birds Come, Birds Go

Chapter 14, Birds Come, Birds Go is about the addition and subtraction of numbers. There are a lot of puzzles and stories with detailed explanations to educate kids. Here we offer you NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 14 Birds Come, Birds Go. We have solutions for all the questions in the textbook including the puzzles.

The solutions have been crafted as per the standard set by CBSE. NCERT Solutions for Class 2 Maths will give a clear idea to kids about how to answer the questions of the textbook. Here solutions are available for free download in PDF format.

Download the PDF of NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 Birds Come, Birds Go

 

ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14
ncert solution class 2 maths chapter 14

 

Access answers to Maths NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 14 Birds Come, Birds Go

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 1

In the same way, we will add the number of swans and cranes.

Question: 1

How many Swans and Cranes are there in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 2

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 3

The total number of swans and cranes is 70.

One morning, Suraj saw that out of 70 birds only 26 birds were left. The rest had gone away.

Question: 2

How many birds have gone away?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 4

___________ birds have gone away.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 5

44 birds have gone away.

Practice Time

Question: 3

Rahul scored 23 runs in a cricket match and Dhoni scored 69. How many runs did they make in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 6

They made _________ runs in all.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 7

They made 92 runs in all.

Question: 4

Dema sold 48 shawls in a fair. Next day sold 17 more shawls. How many shawls in all did he sell?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 8

Dema sold __________ shawls in all.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 9

Dema sold 67 shawls in all.

Question: 5

Bunnu rabbit can eat 29 carrots in one week. Munnu rabbit can eat 42 carrots in one week. Who eats more in a week, and by how much?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 10

___________ eats __________ more carrots.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 11

Munnu eats 13 more carrots.

Question: 6

Neha is 29 years old. Her mother is 58 years old. How many years older is Neha’s mother?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 12

Mother is __________ years older than Neha.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 13

Mother is 29 years older than Neha.

Question: 7

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 14

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 15

Catch the Right Bus!

Question: 8

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 16

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 17

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 18

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 19

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 20

Chakachak in Hindi means clean and shining. Chakachak Toli is the name of a group of children who work to clean their park.

Question: 9

Shreya collects the money and writes it in her diary. Help Shreya to find how much money is left at the end of the month.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 21

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 22

Question: 10

Children of Chakachak Toli counted the number of trees in the park.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 23

(a) NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 24trees were more than NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 25trees. How many more? __________

Answer:

8 trees.

(b) Draw the tree which is least in number.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 26

(c) Draw the tree which is most in number.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 27

(d) Children planted some more NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 28trees to make 100. How many more did they plant? __________

Answer:

25 trees.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *