NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 Patterns

Patterns always entice the viewers. NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 Patterns deals with Patterns. They don’t only exist in reality but are also present in mathematics. It introduces students to the concept of sequences in Maths. As per the standard set by CBSE, NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 Patterns are written step by step.

The NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 will help students to face the examinations confidently. Our experts have carefully crafted the solutions in order to be very precise in terms of the language and steps used in the solutions. Here you can download the solutions in PDF free through the link provided.

Download the PDF of NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 Patterns

 

ncert solution class 2 maths chapter 5
ncert solution class 2 maths chapter 5
ncert solution class 2 maths chapter 5
ncert solution class 2 maths chapter 5
ncert solution class 2 maths chapter 5
ncert solution class 2 maths chapter 5
ncert solution class 2 maths chapter 5
ncert solution class 2 maths chapter 5
ncert solution class 2 maths chapter 5

 

Access answers to Maths NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 5 Patterns

Bholu NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 1 has eaten a part of the shawl of Binni’s mother.

Look at the picture and help Binni in matching which piece is of the same pattern.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 2

Answer:


NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 3

Question: 2

Madhav wants to make a pattern on a gate using NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 4.

Can you guess which of these cannot be formed with this?

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 5

Question: 3

Fill up the blank boxes to complete the pattern.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 6

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 7

Question: 4

Now you also make some patterns with
NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 8 arrows in your notebook.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 9

Question: 5

Look at the patterns and fill up the boxes.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 10

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 11

Number patterns

Question: 6

Let us look at some patterns with numbers. Fill the number in the blank space of each pattern.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 12

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 13

Question: 7

Titu frog jumps over two numbers and reaches the third number. Where will Titu go next? Make a ring on the other numbers.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 14

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 15

Question: 8

Titu jumps and gets on every 10th stone. Write the numbers on the stones.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 16

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 17

Question: 9

Read and write what comes next:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 18

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 5 - 19

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *