NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One to Nine

Presenting you the most reliable and accurate NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One to Nine. In this, we have covered answers to each and every question of the NCERT textbook, as per the latest CBSE guidelines.

Numbers from One to Nine is a very interesting chapter, which keeps kids engaged thoroughly by lots of pictorial puzzles, matching exercises, colouring exercises, etc. It teaches kids the numbers from 1 to 9 in a very fun-filled way.

The solutions have been written by our team of experts and are well-structured. You can also download the NCERT Solutions for Class 1 in PDF format and let your little one enjoy learning, even when you are not online.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One to Nine:-Download PDF Here

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 1
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 2
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 3
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 4
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 5
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 6
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 7
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 8
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 9
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 10
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 11
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 12
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 13
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 14
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 15
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 16
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 17
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 18
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 19
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 20
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 21
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 22
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 23
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 24
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 25
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 26
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 27
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 28
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 29
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 30
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 31
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 32
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 33
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 34
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 35
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 36
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 37
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 38
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 39
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 40
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 41
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 42
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 43
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 44
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 45
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One To Nine 46

Access answers to NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 2 Numbers From One to Nine

NUMBERS FROM ONE TO NINE

AS MANY AS

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 1
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 2

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 3
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 4

MORE OR LESS

Question 2:

Tick more.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 5

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 6

Question 3:

Tick less.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 8

Question 4:

Tick more.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 9

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 10

COUNT AND MATCH

Question 5:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 11

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 12

Question 6:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 13

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 14

Question 7:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 15

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 16

Question 8:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 17

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 18

Question 9:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 19

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 20

Question 10:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 21

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 22

Question 11:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 23

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 24

Question 12:

Count and match.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 25

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 26

Question 13:

Make groups of

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 27

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 28

Question 14:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 29
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 30

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 31
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 32

Question 15:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 33

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 34

Quesiton 16:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 35

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 36

Question 17:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 37

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 38

Question 18:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 39

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 40

Question 19:

Count and match.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 41

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 42

Question 20:

Make groups of

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 43

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 44

Question 21:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 45

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 46

Question 22:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 47
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 48

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 49
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 50

Question 23:

Name these things and write their number in the circle.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 51
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 52

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 53
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 54

Question 24:

Colour the collection which has more objects.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 55
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 56

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 57
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 58

Question 25:

Make the collection equal.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 59
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 60

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 61
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 62

Question 26:

Join in order:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 63

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 64

Question 27:

Write the missing number.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 65

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 66

Question 28:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 67
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 68

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 69
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 70

ZERO

Question 29:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 71
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 72

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 73
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 74

Question 30:

Count and write the number of birds on the branch.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 75

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 76

Question 31:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 77

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 78

Question 32:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 79

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 80

Question 33:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 81

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 2 Numbers from One to Nine - 82

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *