NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction consists of easy and simple subtraction sums, which will help young kids understand the concepts better. Class 1 students need to go through the solutions on this page as this will help them to attempt and solve the subtraction problems easily.

Questions of Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction have been solved according to the latest CBSE Maths syllabus and NCERT guidelines. Here’s an overview of the list of topics that has been covered in this chapter:

  1. Take Away
  2. Subtraction problems
  3. Subtract and Match
  4. Write the missing numbers

Students would enjoy solving the textbook solutions and the exercises given as per the NCERT Solutions link provided below. They can download the solutions in PDF format for free here, which they can also access while they’re offline. For more information about different subjects of NCERT Solutions Class 1, you can check the linked article.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction:-Download PDF Here

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 1
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 2
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 3
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 4
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 5
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 6
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 7
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 8
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 9
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 10
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 11
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 12
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 13
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction 14

Access answers to NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 4 Subtraction

Subtraction

Take Away (Page 61-65)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 1

Question 1:

Subtract the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 2

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 3

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 4

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 5

(c)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 6

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 7
NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 8

Question 2:

Subtract the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 9

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 10

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 11

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 12

(c)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 13

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 14

(d)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 15

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 16

(e)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 17

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 18

(f)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 19

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 20

(g)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 21

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 22
NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 23

Question 3:

Subtract the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 24

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 25

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 26

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 27

(c)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 28

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 29
NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 30

Question 4:

Subtract the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 31

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 32

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 33

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 34

(c)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 35

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 36

(d)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 37

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 38

Subtract and Match (Page 66)

Question 1:

Subtract and match the following:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 39

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 40

Subtract (Page 67)

Question 1:

Subtract the following:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 41

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 42

Question 2:

Subtract the following:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 43

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 44

Write the missing numbers (Page 68)

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 45

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 4 Subtraction - 46

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *