NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition consists of simple and important addition sums with detailed explanations aimed at helping young kids to understand the concepts in a better way. These solutions have been meticulously designed by our team of subject-matter experts at BYJU’S.

Chapter 3 Addition of Class 1 Maths has been solved in accordance with the CBSE Maths syllabus and NCERT guidelines. Here’s an overview of the list of topics that have been covered in this chapter:

  1. One more
  2. How many altogether?
  3. Add and Match
  4. Write the missing numerals

Your little ones would love solving the textbook solutions and the exercises given as per the NCERT Solutions link provided below. You can check the other chapters of NCERT Solutions Class 1 Maths here. Further, you can also download the solutions in PDF format for free here.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition:-Download PDF Here

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 1
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 2
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 3
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 4
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 5
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 6
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 7
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 8
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 9
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 10
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 11
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 12
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 13
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 14
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 15
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 16
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 3 Addition 17

Access Answers to NCERT Class 1 Maths Chapter 3 Addition

Addition

One More (Page 52-54)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 1

Question 1:

Add the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 2

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 3

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 4

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 5
NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 6

Question 2:

Add the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 8

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 9

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 10

(c)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 11

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 12
NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 13

Question 3:

Add the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 14

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 15

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 16

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 17

Addition (Page 55 – 57)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 18

Question 1:

Add the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 19

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 20

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 21

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 22

(c)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 23

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 24

(d)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 25

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 26

(e)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 27

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 28
NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 29
NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 30

Question 2:

Add the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 31

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 32

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 33

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 34

(c)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 35

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 36

(d)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 37

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 38
NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 39

Question 3:

Add the following:

(a)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 40

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 41

(b)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 42

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 43

(c)

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 44

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 45

Add and Match (Page 58)

Question 1:

Add and match the following:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 46

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 47

Add (Page 59)

Question 1:

Add the following:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 48

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 49

Question 2:

Add the following:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 50

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 51

Write the missing numerals (Page 60)

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 52

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Unit 3 Addition - 53

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *