Current Affairs GK Questions for Class 5

Current Affairs GK Questions for class 5 encompasses a massive range of interesting topics related to famous personalities who created history, location of various islands, capitals, important international organisations, winners of popular awards in India and the world.Current Affairs GK Questions for class 5 will basically cover the interesting events that take place across the globe and which are a recurrent theme or frequently occupy the headlines in newspapers or news channels.

CBSE class 5 will play a vital part in the overall growth of a child. It is important that they are exposed to Current Affairs, right in the initial stages of their life, so that it helps them develop curiosity over various important events taking place across the globe. Current Affairs for class 5 will help students in their overall development and face the world outside with great confidence.

Download Current Affairs GK Questions for class 5 PDF

The below given multiple choice Current Affairs GK Questions for class 5 will help students prepare for various inter school and intra school quiz competitions.Current Affairs GK questions for class 5 will help students improve their reasoning skills and thinking skills.

Current Affairs General Knowledge Questions for Class 5

Here is a list of Current Affairs GK questions in English for class 5,

1) India’s longest river bridge will be constructed on river Brahmaputra (around 19 km long), connecting ______ & _________

a) Assam and Arunachal Pradesh

b) Assam and Tripura

c) Assam and West Bengal

d) Assam and Meghalaya

2) High Speed trains named Shinkansen belongs to _______

a) China

b) Japan

c) South Korea

d) France

3) ________ was the recent cyclone that hit the city of Chennai.

a) Nivar

b) Katrina

c) Goni

d) Laura

4) South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) was established in the

year ________

a) 1985

b) 1990

c) 1995

d) None of the above

5) Capital of Bhutan is ______

a) Kathmandu

b) Thimphu

c) Bangkok

d) Hanoi

6) _________ is known as the Land of the Blue Sky

a) Mongolia

b) Japan

c) Germany

d) Russia

Download Current Affairs GK Questions for class 5 PDF

7) Xi Jinping is the president of _______

a) Japan

b) North Korea

c) Thailand

d) China

8) ______ is measured using the Richter scale.

a) Volcanic eruptions

b) Typhoons

c) Earthquakes

d) Landslides

9) Coco Islands is located in ________

a) Bay of Bengal

b) Arabian Sea

c) Indian Ocean

d) Red Sea

10) Vikram Sarabhai Space Centre is located in ______

a) Trivandrum

b) Hyderabad

c) Kolkata

d) New Delhi

11) Midnight’s Children is a famous book written by ______

a) Salman Rushdie

b) V S Naipaul

c) Arvind Adiga

d) Kiran Desai

12) ________ is a long range missile developed by Defence Research and

Development Organisation (DRDO)

a) PSLV

b) GSLV

c) Agni

d) Akash

13) ______ was the first human to go to Space

a) Buzz Aldrin

b) Yuri Gagarin

c) Neil Armstrong

d) None of the above

14) _______ is the deepest lake in the world.

a) Lake Baikal

b) Lake Vostok

c) Lake Nyasa

d) None of the above

15) ________is the current Chief of Indian Air Force

a) Bipin Rawat

b) Manoj Mukund Naravane

c) Rakesh Kumar Bhadauria

d) Karambir Singh

The above questions are some of the most important general knowledge questions on Current Affairs GK Questions for class 5. The answers to them are provided below in the box. For more of such exciting questions on GK on other topics, download our learning app.

BYJU’S also provides CBSE Sample Papers for class 5, CBSE Sample Papers, NCERT Solutions for class 5, ICSE Sample Papers, & much more to help students prepare well for the exams. Keep learning and stay tuned for further updates on CBSE and other competitive exams.

Here are the Answers for Current Affairs GK Questions for Class 5:

1. d)

2. b)

3. a)

4. a)

5. b)

6. a)

7. d)

8. c)

9. a)

10. a)

11. a)

12. c)

13. b)

14. a)

15. c)

Search GK Questions By Topic:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BOOK

Free Class