NCERT Solutions For Class 3 EVS Chapter 17 Here Comes a Letter

This chapter introduces kids to the means of communication. It particularly talks about letters- what it is, how it is sent from one person to another, etc. We are offering you the most reliable, elaborate and correct NCERT Solutions For Class 3 EVS Chapter 17 Here Comes a Letter. 

These NCERT Solutions for Class 3 have been designed by our subject-matter experts as per the latest CBSE standards. We have covered each and every question of the textbook. These solutions will help students get ready for their examinations. You can also download these solutions in PDF format here.

Download the PDF of NCERT Solutions For Class 3 EVS Chapter 17 Here Comes a Letter

NCERT Solutions Class 3 EVS Chapter 17 Here Comes A Letter
NCERT Solutions Class 3 EVS Chapter 17 Here Comes A Letter 1
NCERT Solutions Class 3 EVS Chapter 17 Here Comes A Letter 2

Access answers to EVS NCERT Solutions for Class 3 Chapter 17 Here Comes a Letter

Question 1:

Given below is the journey of a letter shown through pictures. The pictures are not in a sequence. Arrange these to get the correct sequence, by putting number in the circles.

Answer:

NCERT Solutions Class 3 EVS Chapter 17 - 1

Question 2:

What difference do you see in these letters?

Answer:

Some letters are postcards, some are envelopes, etc.

Question 3:

Which letters have stamps on them?

Answer:

All the letters have stamps on them.

Question 4:

Are all the stamps similar? What are the differences?

Answer:

No, all the stamps are not similar. They have different pictures as well as different prices mentioned on them.

Question 5:

Have you seen the stamp of the post office on these letters?

Answers:

Yes, I have.

Question 6:

Write your full address on the postcard given below.

Answer:

NCERT Solutions Class 3 EVS Chapter 17 - 2

Question 7:

Reena’s letter reached Delhi by train. How do you think letters reached distant places when there were no trains?

Answers:

When there were no trains, letters used to be carried to distant places by people, pigeons and horses.

VISIT TO A POST OFFICE

Question 1:

Where all have you seen telephones?

Answer:

I have seen telephones at the offices, houses, schools, colleges, telephone-booths, etc.

Question 2:

With whom do you talk on the telephone?

Answer:

I talk to my friends on the telephones.

Question 3:

Which of the two do you like more – writing a letter or making a phone call? Why?

Answer:

I like to make phone call more than writing a letter. That is because through phone call, we get instant response from the other side whereas we have to wait for days to receive a response of a letter.

Question 4:

We wrote a letter. We also made a phone call. What are the similarities and differences between a letter and a phone call?

Answer:

The similarities between a letter and a phone call are as follows:

1. Both of these are a means of communication.

2. Both of these can be sent anywhere in the world.

The differences between a letter and a phone call are as follows:

1. Phone call is a faster means of communication whereas letter is a slow means of communication.

2. On phone, we can listen to each-other’s voices whereas in letters, we cannot.

3. The phone calls are more expensive than the letters.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *